Kategorier
Trädgård

Anlita specialister på trädfällning i Stockholm

När man jobbar med trädfällning så tar man inga risker. Det är viktigt att hålla koll på sina träd kring fastigheterna i Stockholm. Säkerheten kommer först.

Våga inte ta ner ett högt träd på egen hand. Det finns så mycket som kan gå fel, och så mycket som man vill undvika. Låt alltid specialister på trädfällning i Stockholm ta hand om det så att ingenting går snett. Det kan bli stora skador på omkringliggande hus, parkeringsytor, bilar och till och med olyckligt ovetande förbipasserande. En specialist ser till så att allt blir gjort på ett tryggt sätt.

Vilken typ av träd måste man ta ned? Bland annat träd som har röta och inte är stabila. Ett träd med röta kan lätt blåsa omkull om det kommer en stark vindpust. Träd med kluvna toppar kan också vara ett problem. Om de fortsätter att växa med sin kluvna topp så kan de lätt brytas av och falla ner när man minst anar det. Träd som är för stora kan också skapa en fara.

Trädfällning är ett samhällsansvar

Nog för att det inte är lag på att man måste ta ned träd, men det är fortfarande viktigt att ta sitt ansvar. Om man har ansvaret för en tomt med träd på så är det ens eget ansvar att se till så att dessa träd inte kan orsaka någon skada på ägorna eller förbipasserande människor. Det är helt enkelt inte så lätt att veta när olyckan kommer att ske, så förebyggande åtgärder är viktigt.

Om du misstänker att träden på din tomt kan utgöra en fara, så ring genast till någon som kan ta hand om dem åt er. Ibland är det något så litet som att trädet har utvecklat en sjukdom som inte bör spridas till andra träd, speciellt inte om det är fruktträd. En expert på trädfällning kommer sedan att kunna assistera er inom kort.